Scroll Top
loopbaankompas

Over Loopbaankompas

Het Loopbaankompas is een online platform voor iedereen die actief aan de slag wil met zijn loopbaan. Loopbaankompas is voor prettig werken, ontwikkelen en tijdig een volgende stap zetten. Het Loopbaankompas is een initiatief van loopbaanbureau Matchcare. Matchcare is specialist in talent- en teamontwikkeling door talent, vakvaardigheden, 21e-eeuwse vaardigheden en arbeidsmarktdata bij elkaar te brengen.
Je portfolio: de Skillpas

Je portfolio: de Skillpas

Centraal in het loopbaankompas staat een overzichtelijk portfolio waar je altijd je ervaring, talenten, vakvaardigheden, profiel foto en overige belangrijke zaken kan aanpassen en bijwerken. Dit portfolio is je Skillpas. Net als je je bankpas gebruikt voor betalingen, is je Skillpas ervoor om te zorgen dat je een ruilmiddel voor de arbeidsmarkt hebt dat je altijd, snel en met gemak kan inzetten om een passende baan te vinden.

Voor wie is het Loopbaankompas?

Loopbaankompas is er voor:

  • STUDENTEN, als je aan het begin van je loopbaan staat en je wilt oriënteren op de arbeidsmarkt
  • WERKZOEKENDEN, als je snel passend werk wilt vinden, dat aansluit bij jouw talenten en vaardigheden
  • WERKENDEN, als je je verder wilt ontwikkelen binnen je huidige functie of als je toe bent aan een volgende stap in je carrière
Gebruik van data en modellen binnen het Loopbaankompas

Het beroepenmodel van Matchcare is samengesteld uit (inter)nationale modellen zoals Onet, B&O, SBC en SBB (kwalificatiedossiers). De indelingen van ISCO en ESCO worden hier aan toegevoegd. Specifieke sets zoals het eCF en de 21e – eeuwse vaardigheden hebben ook een plek gekregen binnen het model. Daarnaast is het model aangevuld door toonaangevende organisaties in diverse branches. Sinds een aantal jaren wordt het model ook geactualiseerd door inzet van machine learning (tekstanalyse op vacatures).

Het Loopbaankompas is een gratis, veilig en vrijblijvend platform en zal dat altijd blijven.